На какви характеристики си струва да обърнете внимание за евтината и добрата врата

евтината и добрата врата

Какви заключения да направите и за какво да внимавате

  1. Нека поговорим конструктивно – структурата и дебелината на евтината и добрата врата

Здравината на вратата, а оттам и нейната надеждност се осигурява от два основни фактора – дебелината на крилото на вратата и усилващите елементи в конструкцията.

Изберете евтина входна врата с дебелина на крилото най-малко 7 см. Именно тази дебелина ви позволява да напълните вратата с необходимите компоненти, за да й придадете здравина.

Има мит, че дебелината на метала във вратата трябва да бъде най-малко 2 мм, в противен случай вратата е с лошо качество. Здравината на вратата обаче зависи от дебелината на цялото крило на вратата. Врата с метал от 3 мм, но с дебелина само 5 см, няма да се справи с функциите си.

При използване на висококачествени материали (стомана, пълнители, панели) дебелината на самия стоманен лист може да бъде 1-1,2 мм. Но ние не препоръчваме да избирате врата със стоманен лист по-малък от 1 мм.

При по-скъпите врати производителите правят усилватели, за да придадат на конструкцията повече здравина и надеждност.

Не бива обаче изобщо да избирате модел без усилватели. Алтернативен вариант е да инсталирате издръжлив композитен дървен материал около периметъра на платното.

  1. Богат вътрешен свят на евтината и добрата врата

Пълнителите във вратите са отговорни за топло и звукоизолацията – такива важни фактори в жилищните сгради.

Много производители запълват бюджетните врати с евтина и неефективна изолация – велпапе, гума от пяна, синтетичен зимник, полистирол. Такива материали не осигуряват защита срещу шум и студ. Изберете евтина врата, която има няколко слоя висококачествен пълнеж, като минерална плоскост или твърда полиуретанова пяна. Ще останете доволни.

  1. Да затворим въпроса с бравите на добрите и евтини врати

Вече тествахме ключалките, но не е важно само удобството на отваряне и затваряне. Основната задача на замъка е надеждно да защити къщата от натрапници, като затруднява влизането им вътре.

Бравите се различават по видове – лост и цилиндър, както и по класове на устойчивост на взлом. Ние Ви препоръчва да се избират врати с най-малко две брави от различен тип и поне една от тях да бъде от най-високия 4 клас на устойчивост на взлом.

Обърнете внимание на материала, от който е направена ключалката. Често евтините врати са оборудвани с алуминиеви цилиндрични брави. Това е евтин и краткотраен материал, което означава, че ключалката бързо ще стане неизползваема и ще изисква подмяна. Изберете брави с месингов цилиндър.

За нас: Феникс Корект

  • Град София, ул.“Г.С.Раковски 29″.
  • Телефон за връзка с нас: +359 877 300 789.